Şemdinli’de Karakola Bomba Yüklü Araçla Saldırı! 9 Asker ve 8 Vatandaş Şehit Oldu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şemdinli’de Karakola Bomba Yüklü Araçla Saldırı! 9 Asker ve 8 Vatandaş Şehit Oldu

PKK’lı teröristler tarafından sabah saatlerinde Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Durak Karakolu’na yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 9 asker şehit olurken, 8 sivil vatandaş da hayatını kaybetti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Durak Karakolunun bulunduğu bölgeye bölücü terör örgütü üyelerince saat 09.45’te saldırı düzenlendi.

Bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 9 asker şehit düştü, 8 vatandaş hayatını kaybetti, 11’i asker 27 kişi de yaralandı. Yaralılar, bölgedeki hastanelere sevk edildi.

Terör saldırısı jandarmanın yolda bulunan kontrol noktasına yapıldı. Söz konusu noktanın arkasında ise piyade birliklerinin kontrolündeki Durak Karakolu yer alıyor. Saldırı sonucu yolda yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde bir çukur oluştu, karakolun nizamiyesinde de ağır hasar meydana geldi.

Saldırı sırasında yolda minibüs bekleyen vatandaşların da olduğu öğrenildi.

Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

VALi’DEN AÇIKLAMA: 9 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU, 8 SİVİL VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, “Şemdinli ilçesindeki bir karakola bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 9 askerimiz şehit olurken, 8 sivil vatandaş hayatını kaybetti” dedi.
Konu ile ilgili İHA’ya bilgi veren Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, “Şu anda 9 askerimiz şehit, 8 sivil vatandaşımız ile birlikte 17 kaybımız var maalesef. 27 de yaralımız var. Yol kontrol noktasında bir kamyonete yüklü yaklaşık 4-5 tona yakın patlayıcıyı patlattılar. Şu anda olay yerindeyim. Operasyonlarımız havadan ve karadan devam ediyor” dedi.
TSK’DAN AÇIKLAMATSK’dan yapılan açıklamada, “Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun bulunduğu bölgeye BTÖ mensubu teröristlerce sabah 09.45’te bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş; saldırıda ilk alınan bilgiye göre maalesef 8 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır.

Yaralılar derhal bölgedeki hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, TSK mensuplarına ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” denildi.

387 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, “4 Ağustos 2016’dan bugüne Hakkari’de 387 bölücü terör örgütü PKK mensubu etkisiz hale getirilmiştir” denildi.

OPERASYON BAŞLATILDI

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun olduğu bölgeye teröristlerce yapılan bombalı saldırının ardından bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

semdinlide-karakola-bomba-yuklu-aracla-saldiri-9-sehit son-dakika-semdinli-de-8-askerin-sehit-dustugu-8841469_9307_m

Şemdinli’de Karakola Bomba Yüklü Araçla Saldırı! 9 Asker ve 8 Vatandaş Şehit Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir