Sosyal Medya Ve Ulusal Basında Gündem Olan Baba-Oğul Konuştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı ilçesinde çocuğuna camiyi sevdirmek için takla atıp cemaatle namaza duran babanın görüntüleri sosyal medyayı salladı.

Ulusal medyada haber oldu.

Yunus Emre Camii’nde kaydedilen görüntüde, cemaatin namazın farzını kıldığı sırada oğlu ile içeri giren baba çorabını giydikten sonra takla atarak cemaatle safa durdu.

Oğlu da caminin içinde tur attıktan sonra babası gibi takla atıp namaza durdu. Oğluna camiyi sevdirmeye çalışan baba ile oğlunun görüntüleri sosyal medyada büyük beğeni topladı. Görüntüleri ulusal medyada haber oldu.

Baba Hasan Tongaz, büyük beğeni toplayan görüntülerle ilgili konuştu.

Yunus Emre Camii Ramazan Bardi, hocanın bir sohbetinden çok etkilendiği kaydeden baba Tongaz; “Hocam her perşembe güncel konulara değiniyor. Yine bu konulardan bir tanesi, çocukların camiye gelmesi,cami hamuruyla yoğrulmasıydı. Bu sohbetten çok etkilendik. Çocuğumla camiye çocukların olduğu gördük.O an içimden gelen bir hareket oldu.Peygamber efendimiz (S.AV) çocuklara camiyi sevdirebilmek için torunları namaz kıldığı sırada sırtına çıkmalarına müdahalede bulunmuyor. Bunun sebebi bize çocukların ne kadar önemli olduğunu göstermesi.Günümüzde en büyük sıkıntılarımızdan biri de çocukların camide olmayışı. Dışarıda nasıl kuş seslerinden keyif alabiliyorsak, ‘cami içinde çocuk sesinden zevk almamız gerekiyor’ diye düşünüyorum. Camiye geldiğimde o çocukları gördüğümde ayrı bir heyecan verdi” diye konuştu.

İMAM KONUŞTU

Yunus Emre Camii imamı Ramazan Bardi de “10 yıldır bu camide görev yapıyorum. Hasan arkadaşımız namaz kıldıktan sonra kamera kayıtlarına baktım. Takla atarak namaza geldiğini gördüm. Daha sonra Hasan arkadaşıma neden böyle yaptığını sordum. Yapmış olduğunuz bir sohbetten çocukların, gençlerin camiye gelmesini sağlayamazsak ileride bu daha zor olacağını, çocukları camide görünce etkilendiği ve keyif aldığı için yaptığını dile getirdi” dedi.

 

 

Sosyal Medya Ve Ulusal Basında Gündem Olan Baba-Oğul Konuştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir