”Söz Uçar Yazı Kalır”Öznur Kurt Mektup Yarışmasında Türkiye İkincisi Oldu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Konuralp Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Öznur KURT dünya posta birliği (UPU) tarafından düzenlenen “45. Uluslararası Mektup Yazma Yarışmasında” Türkiye ikincisi oldu.

12495068_10154066592149241_2099894920360094893_n

Akyazı Konuralp Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Öznur KURT dünya posta birliği (UPU) tarafından düzenlenen  “45. Uluslararası Mektup Yazma Yarışmasında”Türkiye ikincisi oldu.
Okul Coğrafya öğretmeni Selahattin KOYUNCU; yarışmaya, 40 eserle katıldıklarını öğrencilerinin Türkiye ikinci olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
Konuyla ilgili olarak http://ptt.gov.tr/ sitesinde şu açıklama yer aldı;Günümüz kitle iletişim araçlarının hızla elektronik ortamlara kayması, yeni kuşakların mektubu bir iletişim aracı olarak görmelerinin önündeki en büyük engeldir. Oysa ” Söz Uçar, Yazı Kalır ” gerçeğinden hareketle, mektup günümüz şartlarında da hem edebi bir tür olarak, hem de bir iletişim aracı olarak değer ve önemini korumaktadır.
Mektup ile haberleşmenin bu önemine binaen tüm Dünya’da toplumun her kesiminde mektup yazma alışkanlığının devam ettirilmesine yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalardan biri de 1969 Tokyo kongresiyle ortaya konan “Uluslararası Gençler İçin Mektup Yazma Yarışması”dır.
Dünya Posta Birliği (UPU) tarafından 1972 yılından bu yana her yıl düzenlenen ve Ülkemizin de l983 yılından itibaren katıldığı yarışmanın amacı; mektup yazma alışkanlığını ve düşünce zarafetini geliştirme ve uluslararası dostlukları pekiştirmektir. Bu bağlamda Dünya Posta Birliği (UPU) tarafından her yıl düzenlenen mektup yazma yarışması bu yıl da Uluslararası düzeyde yapılacak olup, 45.Uluslararası Gençler İçin Mektup Yazma Yarışmasının konusu olarak “45 Yaşındaki Kendine Bir Mektup Yaz” seçilmiştir.
Söz konusu yarışmada Ülkemizi temsil edecek mektubun belirlenmesi amacıyla; Milli Eğitim Bakanlığı ve Şirketimiz işbirliği ile Yurdumuz genelinde bir yarışma düzenlenmiş olup yarışmada bu yıl Ülkemizi temsil etmek üzere Dünya Posta Birliği’ne (UPU) gönderilecek mektup, Ankara Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şirketimiz yetkililerinden oluşan bir komisyon tarafından seçilmiştir.
Bu yıl düzenlenecek olan “45. Uluslararası Gençler İçin Mektup Yazma Yarışması “nda Ülkemizi temsil edecek mektubun belirlendiği Türkiye finallerine 4500 mektup ile katılım olmuş ve bunlardan şartnameye uyan 3184 mektup değerlendirmeye tabi tutulmuştur.
Bu kapsamda “45. Uluslararası Gençler İçin Mektup Yazma Yarışması 2016 Türkiye Finali Değerlendirme Sonuçları” şu şekildedir;
1-) Elif ERSÖZ
Susurluk Mehmetçik Ortaokulu Susurluk/Balıkesir
(Ülkemizi temsilen UPU’ya gönderilecektir.)
2- ) Öznur KURT
Konuralp Anadolu Lisesi Akyazı/Sakarya
3-) Zeynep ADAK
Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Üsküdar/İstanbul

 

”Söz Uçar Yazı Kalır”Öznur Kurt Mektup Yarışmasında Türkiye İkincisi Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir