Ücretsiz Sağlık Taramasına Davet

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı MBDD İlçe Teşkilatı ve Akyazı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ortak basın açıklaması yaptı.

Ortak Basın Açıklaması

17.01.2018 Çarşamba günü saat 11:00 ile 16:00 arasında Akyazı Gazi Süleymapaşa cami önünde ücretsiz kanser taraması yapılacaktır. Tüm Akyazılı kadınları bekliyoruz. Erken teşhis hayat kurtarır.

NOT: Çorba ikramı yapılacaktır.

Meme kanseri neden olur? 

Meme kanseri kadınların en çok karşılaştıkları hastalıklardan biridir. 10 kadından birinin yakalandığı meme kanseri erken evrede yakalanabilirse tedavi edilebilir bir hastalık haline gelir. 20 yaşından itibaren kadınların ayda bir kez kendilerini muayene etmesi, yılda bir kez de doktora görünmesi erken teşhis açısından oldukça önemlidir.

Meme kanserine neden olan hücrelerin çoğalması ve büyümesi oldukça zaman alır. Ancak çoğaldıktan sonra hücreler lenf ve kan yoluyla vücudun diğer organlarına yayılabilir. Meme kanserinde en önemlisi kanserin kan ve lenf yolu ile diğer organlara yayılmadan tanının konmasıdır. Bu aşamada konulan bir tanı ile tedavi oranı çok yüksektir. Bu nedenle meme kanserinde erken teşhis çok önemlidir.

Rahim Ağzı Kanseri Nedir?  

Serviks kanseri dünya ölçeğinde 45 yaş altı kadınlarda en sık görülen 2. kanser türüdür. Meme ve akciğer kanserinden sonra kanserden ölümlerin önde gelen 3. nedenidir. Dünyada 2 dakikada bir, bir kadın serviks kanserinden ölmektedir. Serviks kanseri önlenebilir bir hastalıktır. Serviks kanserine Human Papilloma Virüs (HPV) neden olmaktadır. Günümüzde kabul edilen görüş; bu virüs olmadan kanser olmaz. Smear ve HPV tarama testiyle tarama sayesinde erken tanı ve etkin bir tedavi mümkündür. 5 yılda bir yaptırılan smear testi Rahim ağzı kanserinden korunmak için en iyi yöntemdir. Erken evrelerde tespit edilen serviks kanserinin % 100 ’e yakın tedavi şansı vardır. Smear testi ile Rahim ağzı kanseri 10-15 yıl öncesinden yakalanabilmektedir.

Ücretsiz Sağlık Taramasına Davet

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir