Üniversiteli Genç Kobani ‘de Ölü Bulundu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SAKARYA Üniversitesi Sosyaloji bölümü 1. sınıf da öğrenim gören 23 yaşındaki Uğur Nama’nın Suriye’nin Kobani Kentinde İŞİD ile girdiği çatışmada öldüğü ortaya çıktı.

Sakarya Üniversitesi’ne 2010 yılında Fen Edebiyat Fakültesi sosyoloji bölümü okuyan Van Erciş nufüsuna kayıtlı olan Uğur Nama’nın 1 Ocak’ta(2015)Suriye’nin Kobani kentinde terör örgütü YPG saflarında IŞİD ile girdiği çatışmada öldüğü ortaya çıktı.

SAÜ Nama, Van’ın Erciş İlçesinde toprağa verilirken, yerel ajansların geçtikleri haberlerde ‘Cuma Macit’ kod adını kullandıkları görüldü.

Sakarya Üniversite’si öğrencisi olan Uğur Nama’nın 2011 yılında üniversitede çıkan olaylar nedeniyle hakkında Sakarya Adliyesinde açılan davalardan dolayı yargılandığı ve üniversiteden de uyarı cezası aldığı öğrenildi

Sakarya, bir dönem terör örgütü IŞİD’e katılımlarla gündeme gelmişti. Ancak Sakarya’dan, bölgedeki diğer terör örgütlerine katılımın da yüksek olduğu biliniyor. Sakarya’da resmi olmayan bilgilere göre özellikle İŞİD’e 20?in üzerinde gencin katıldığı belirtiliyor.

Adapazarı’nda son aylarda İŞİD adına savaşırken öldüğü belirtilen gençlerin gıyabı cenaze namazları kılınıyor. Son olarak oğlu İŞİD safralarında savaşırken öldüğü öne sürülen 24 yaşındaki Ebu Talha E.’nin ailesinin talebi üzerine Adapazarı?nda bir camide gıyabı cenaze namazı kılınmıştı

Son olarakta 15 gün önce İŞİD’e katılmak üzere evinden kaçan 17 yaşındaki bir genç ailesinin polise ihbarı üzerine Kilis’te yakalanarak Adapazarı’na getirilerek ailesine teslim edilmişti.

6fb1f5b8c7204838bd4de6301c10ef859b7f58f2d7ba4a569e9cd05146a58f4c

Üniversiteli Genç Kobani ‘de Ölü Bulundu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir