Valilikten Kış Lastiği Açıklaması!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son karar Valiliğin!

1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında araçlara kış lastiği takılması zorunluluğuna yönelik olarak Sakarya Emniyet Müdürlüğü, Valilik aracılığı ile yaptığı açıklamasında, bu duruma biraz olsun açıklık getirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nün YENİGÜN’ün isteği üzerine 04/12/2014 tarihli yazıları ile Vali Yardımcısı Şakir Özdikici imzasıyla yapılan kış lastiği uygulamasına yönelik açıklama şöyle;

Ticarilerde zorunlu

“Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın 10/11/2014 tarihli kış lastiği ve uygulamalarına ilişkin genelgesi ile 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin kış lastiği kullanmalarının zorunlu olduğu, bu araçlardan kamyon, çekici, tanker, otobüs türü araçların tahrikli dingillerindeki tüm lastiklerinin, minibüs, kamyonet ve “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde ise tüm lastiklerinde kış lastiği olması gerektiği belirtilmiştir.

Şehir içinde durum

Şehir içi taşımacılıkta ise, kış lastiği uygulaması 1 Aralık ile takip eden 1 Nisan tarihleri arasında ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak Valiliklerce belirlenmekte ve uygulanmaktadır.

Cezası 519 lira

Yapılan denetimlerde kış lastiği kullanması zorunlu olduğu halde kullanmayan araç sahiplerine 519 TL. İdari Para Cezası uygulanacaktır.

Otoyol ile D-100 ve D-650

Sakarya İli’nde bu genelge gereği, İstanbul-Ankara arası otoyol, D-100 ve Bilecik D-650 Devlet Karayolları üzerinde 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında ekiplerimiz tarafından denetimler yapılacaktır.”

Kış lastiği uygulamasının başlaması ile birlikte, ilimizdeki ticari araçların yanı sıra, yol güvenliğini düşünen veya diğer illere gidecek özel araç sahipleri de araçlarına kış lastiği taktırıyor.

lastık

Valilikten Kış Lastiği Açıklaması!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir