Vefakar Akyazı Halkı Fedekar Ecdadını Unutmadı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Kaymakamlığı ve Akyazı Belediye başkanlığı tarafından Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşü Pazar günü Gazi Süleyman paşa Camii önünde başlayıp yaklaşık 3 Kilometre yürüyüşün ardından Pazarköy Mahallesinde sona erdi.

Akyazı’da Sarıkamış harekâtının 102. Yılında, Sarıkamış dağlarında şehit düşen dedelerimizi ve onların nezdinde tüm şehitlerimizi yâd etmek amacıyla Gazi Süleyman paşa Camii önünde toplanan Akyazı halkı Pazarköy mahallesine doğru yürüyüş yaptı.

Akyazı ilçe kaymakamlığı ve Akyazı belediyesi tarafından etkinliğe katılanlara bayrak dağıtılarak İlçe merkezi Gazi Süleyman Paşa Camii önünden başlayan yürüyüş İlçe kaymakamı Ömer Kalaylı, belediye başkanı Hasan Akcan, Jandarma bölük komutanı  Mustafa Ünlütürk, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Bedir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Karakaya, Orman işletme müdürü Mustafa Çalışkan, Siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri, Muhtarlar Derneği başkanı Bekir Durmuş ve Mahalle muhtarları,  Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşüne katılan vatandaşlar, Pazarköy Mahallesinde köylüler tarafından karşılandılar.

Saygı duruşu ve istiklâl marşı ile başlayan Şehitleri anma programı, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın selamlama konuşması ile başladı. Başkan Akcan; “ Başta Sarıkamış şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi ruhlarını yâd etmek amacı ile gerçekleştirdiğimiz bu saygı yürüyüşüne katılan tüm Akyazılılara teşekkür ediyorum. 15 Temmuz da olduğu gibi birlik ve beraberliğimizi gösterdiğimiz bu güzel günde tüm Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Akyazı ilçe kaymakamı Ömer Kalaylı etkinliğe katılanlara teşekkür etti. Kalaylı konuşmasında; “102. Yılında Sarıkamış Şehitlerini anmak için Saygı Yürüyüşünü gerçekleştirdik. Sarıkamış Destanında yedidüvele savaşan ecdadımıza minnettarız. O yedidüvel bugün taşeronları ile yine bize saldırmakta ama biz bugün gibi birlik ve beraberlik içinde olursak dirliğimiz ve birliğimiz ilelebet devam edecektir” dedi.

İlçe müftüsü Mehmet Şenokur tarafından tüm şehitler için yaptığı duanın ardından sona erdi.

Vefakar Akyazı Halkı Fedekar Ecdadını Unutmadı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 10 Ocak 2017, 03:49

    Sayın Akyazı Belediyesi Başkanı çok merak ettim nasıl güzel oluyormu bozuk çamurlu yollarda yürümek….????

    Cevapla