BIÇKIDERE İÇİN YETKİ VALİLİKTE !

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı’da Küçücek ve Bıçkıdere halkının yararlandığı Bıçkı Deresi’nin suyunun ilçede yapılacak otele tahsil edilmesi üzerine harekete geçen vatandaşlar, dün SASKİ’ye giderek tahsisin iptalini istediler.

Valilik denetlemeli

Valiliğin dilekçe ile SASKİ’nin Bıçkıdere hakkındaki yorumunu istemesi üzerine, SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Atilla Toprak ile görüşen mahalleliler istediklerini yine alamadı. SASKİ’nin bu konuda verdiği kararı değiştiremeyeceğini söyleyen Toprak, “EMSEY şirketinin Bıçkıderesi için bize yaptığı başvuruda saniyede 2 litre su çekileceği bildirdiği için onay verildi. Ancak bu kaynak mineralli su olduğu için ne ruhsat verme yetkisi, ne de denetleme yetkisi SASKİ’de değil, Valilik’tedir. Valiliğe sundukları projeyi bilmiyorum” dedi.

Sayaç takılsın

Valiliğin ne kadar su çekildiğini belirleyebilmek için borulara sayaç koyması gerektiğini belirten Toprak, “Valilik, suyun alınan ve çıkış noktalarına sayaç koyarak ne kadar su alındığını denetleyebilir. Eğer söylenilenden fazla su çekme gibi bir durum olması durumunda ceza yaptırımını uygulamalıdır. Kaynak doğal mineralli su olduğu için SASKİ bu konuda söz sahibi olamaz. Ancak Valilik bizden teknik bir araştırma isteğinde bulunursa, bu konuda yardımcı olabiliriz” şeklinde konuştu.

Uygulama farklı

Şirketin fazla su çekmek için büyük borular kurduğunu iddia eden Küçücek Mahalle Muhtarı Muzaffer Cömert, “Sizden alınan izinlerde saniyede 2-3 litre su çekileceği belirtilmiş, ancak oraya kurulan borular 20 litre çekebilecek genişlikte. SASKİ ve DSİ 2-3 litreye onay veriyor, ancak arazideki uygulama farklı” diyerek tepki gösterdi.

Habersiz

Cömert açıklamasında, “Kurulacak tesislerden belediyeler bile habersizdi. Bizden öğrendiler böyle bir tesis yapılacağını. Valiliğe yaptığımız başvuru sonucunda bu tesisin kurulması için onay veren kurumların herhangi birinin olumsuz raporu olursa, ancak bu çalışmaları durdurabileceklerini söylediler. Biz de size bu konuda başvurmaya geldik. Ama yine istediğimizi alamadık” dedi.

BIÇKIDERE İÇİN YETKİ VALİLİKTE !

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin