Akyazı Zabıta Dilencilere Göz Açtırmıyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde sıkı bir şekilde yapmış olduğu sivil denetimler ve kontrollerle halkın vicdani duyguları ile oynayan ve dilenciliği meslek haline getirmiş kişileri tespit ederek haklarında cezai işlem uyguluyor.

Özellikle İlçe halkının yoğun bir şekilde Akyazı merkezinde bulunduğu Çarşamba ve Cuma günleri sivil ekipler zabıta memurları ile ilçe merkezinde denetimlerini sürdüren ekipler; dilenciliği meslek haline getirmiş, bu işi kendine kazanç kapısı olarak gören vicdan avcılarına göz açtırmıyor.

İlçe merkezinde tespit edilen dilenciler Akyazı Zabıta Müdürlüğüne getirilerek burada haklarında cezai işlem uygulanarak topladığı paralara makbuz karşılığında el konuyor. Yakalanan dilenciler ise gerekli işlemlerin yapılmasının ardından ilçeden uzaklaştırılıyor.

Vatandaşlara dilencilerle ilgili uyarıda bulunan Akyazı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri verdikleri bilgilerde “ Bu güne kadar yakalanarak hakkında işlem yapılan dilencilerin büyük bir kısmı çoğunlukla çevre ilçelerden gelerek kendisini dilsiz, Raporlu yâda Hasta, yardıma muhtaç, engelli gibi tanıtarak halkın vicdani duyguları ile oynuyor ve paralarını alıyorlar. Bu kişiler hakkında yapılan çeşitli araştırmalar sonrasında birçoğunun kendilerine ait bankada yüklü miktarda paraları, evleri, arabaları, arsaları ve benzeri mülkleri olduğu dilenciliği sadece meslek olarak yaptıkları görülmektedir. Vatandaşlarımızın bu kişilere karşı dikkatli olması ve kanmamaları gördükleri kişileri ise zabıta müdürlüğüne ihbar etmeleri rica olunur” dedi.

Akyazı Zabıta Dilencilere Göz Açtırmıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir