Akyazı’da Sağlık İşleri Müdürlüğü Ava Çıktı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Belediyesi Sağlık işleri müdürlüğü’nün ilçe genelinde sinek ve haşaratla mücadelede İkinci Etap İlaçlama çalışması hızla devam ediyor.
Akyazı Belediyesi Sağlık İşleri müdürlüğü ekipleri vatandaşların yaz dönemini daha rahat ve sinek, haşarat gibi canlılardan uzak bir şekilde geçirebilmeleri için kapalı kanal ve açık saha ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Özellikle yumurtlama ve uyuklama döneminde olan sineklere karşı kapalı alanlar, açık ve kapalı kanallar olmak üzere dumanlama aletleriyle(sıcak ULV) ve açık kanal ilaçlama aletleriyle ilaçlanma işlemleri hava şartlarının da elverişli olduğu günlerde aralıksız olarak devam ediyor.
Akyazı Belediyesi Sağlık işler Müdürlüğü yetkileri ilaçlama çalışmaları ile ilgili verdikleri bilgide ’’Vatandaşlarımızdan besicilik yapıyorlarsa ahır içinde ve dışında gübre biriktirmemelerini, bahçelerindeki açık kanallarda temizliğe dikkat etmelerini ve su birikintileri olmaması yönünde hassasiyet göstermelerini özellikle istiyoruz. Temiz bir Akyazı için artan tempo’da süren çalışmalarımız kapsamında kapalı kanalların ilaçlama çalışmalarımızı tamamlayarak kapsamlı bir şekilde larva mücadelemize tüm mahallelerimizde bitirdik. Ekiplerimiz, gerekli ekipmanları ile birlikte tüm sokak ve bahçelerdeki sinek üretmesi muhtemel alanları sürekli olarak ilaçlayarak sinek üremesini asgariye indirmeye çalışıyorlar. Vatandaşlarımız bu konuda bizlere ne kadar yardımcı olursa mücadelemiz o kadar başarılı olur. Özellikle ahır olan bölgelerde bu temizliğe önem vermelerini istiyoruz. Evlerinin etrafında önemsenmeyen su birikintileri milyonlarca larva üretir, atık su kanallarının üzerinin açık olması da bu sayıyı daha da artırır. Dolayısıyla vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Larva mücadelesinden sonra da uçkun mücadelemiz yaz aylarında devam edecektir.’’dedi

0 (25) 0 (32) 0 (49) 0 (76)

Akyazı’da Sağlık İşleri Müdürlüğü Ava Çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir