Başkan Soykan Ve Kaymakam Güney Akyazılı Muhtarları Kahvaltı’da Ağırladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazılı Muhtarlar Belediye Başkanı Bilal Soykan  ve Kaymakam Yakup Güney İle Kuzuluk’ta Bir Araya Geldiler..
İlçemiz eski ve yeni mahalle muhtarlarımız ile İstişare toplantımızda bir araya geldik. 2 Bölümde gerçekleşen toplantımızın ilk bölümünde 20 yılı dolduran muhtarlarımıza Muhtarlar derneği başkanı Yaşar Kahraman tarafından plaket verilirken Ayrıca Pandemi sürecinde fedakârca çalışan tüm muhtarlarımıza Kaymakamlığımız tarafından teşekkür belgesi verildi.
İstişare Toplantımızın 2 bölümünde ise 73 mahalle muhtarımızın istek ve temennilerini mahallelerindeki taleplerini dikkatle dinleyerek gerekli notları aldık.
Belediye Başkanımız Sayın Bilal Soykan yaptığı konuşmasında “ Seçimin üzerinden 1 buçuk yıl geçti bu geçen bir buçuk yılda İlçemizin hemen her yerinde çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Bu süre içerisinde Sakarya Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte 75 bin ton asfaltı yollarımızla buluşturduk. Daha önce kiralık olan çöp araçlarımızın hepsini gönderdik. Belediyemize Bakanlığımızdan gelen hibe araçlar ve belediyemiz imkânları ve bütçesi ile yeni aldığımız araçlarımızla artık tüm çöp toplama işlemlerini kendi araçlarımızla yapıyoruz. Bu kiralık araçlarımızı göndermiş olmamız sayesinde her ay 155 bin TL ödemekten kurtuluyoruz. Bu para yılda 1.86 milyon 5 yılda ise 9.3 milyon TL belediyemiz bütçesinden tasarruf etmiş olacağız. Yeni yapılacak olan terminalimiz son aşaması olan ihale aşamasına geldi birkaç ufak tefek eksiği var onları da 15 gün yâda 1 ay içerisinde tamamlamış olacağız ve çok yakında bir süre içerisinde de ihalesini gerçekleştireceğiz. Göreve geldiğimizde Belediyemiz bütçe ve imkânları Devletimizin tasarruf tedbirleri kapsamında 2 yıl hizmet yapamayacağız diye söylemiştik fakat bu saydığımız hizmetlerimizi gerçekleştirdik.
Seçimde vaatlerimizin arasında Hayvan Pazarı yapımı, Mezbahane yapımı, Terminal yapımı, Karacasuyu 2 tarafının Sanayiden Süt Fabrikasına kadar duble yol olarak yapılarak şehrimize yeni bir bulvar kazandırılması, Yahyalı Bağlantı yolunun açacağız, Yemeyeceğiz içmeyeceğiz hemşehrilerimizi taştan, çamurdan tozdan kurtaracağız, Asfalt çalışmaları yapacağız demiştik. Bütün ekibimizle birlikte iyi niyetle çalışıyoruz Bu saydığımız bütün projelerimizde gayet ciddi mesafeler kaydetmiş durumdayız.
Mahallelerimizdeki tüm eksiklikleri biliyoruz sadece Asfalt ile alakalı Akyazı’nın 966 kilometre yol ağı var bunun 499 km sıcak Asfalt 111 km Satih kaplama 283 stabilize 42 km Ham yol, sıcak Asfalt ihtiyacı olan yollarımızın toplamı 255 km tabi bunlar maliyet olarak ciddi rakamlar tutuyor. Biz bu eksikliklerin plan ve program dâhilinde bir an önce giderilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Pandemi sürecinde mahallerimizde evde kalan çocuklarımızın EBA üzerinden derslerini dinleyebilmeleri için internet hız ve bağlantı problemleri ile ilgili yaşadığı sorunları telekom il müdürlüğüne ilettik Merkez mahallelerimizden başlayarak en kısa sürede Fiber Alt yapıya geçirileceği Müjdesini de aldık ”dedi.
Mahalle Muhtarları ile yapılan İstişare toplantısına Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, İlçe Jandarma komutanı Yüzbaşı Semih Gümüşbaş, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Aykan, Muhtarlar Derneği yeni başkanı Yaşar Kahraman, Muhtarlar Derneği eski başkanı Bekir Durmuş, Akyazı Belediyesi Daire Müdürleri, Akyazı Saski Müdürü Ömer Faruk Duman, Akyazı Sedaş Müdürü Murat Pehlivan, eski ve yeni mahalle muhtarları katıldı.

Başkan Soykan Ve Kaymakam Güney Akyazılı Muhtarları Kahvaltı’da Ağırladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir