İş-Kur İş Kulübünden Akyazı Meslek Yüksek Okulu Stajyer Öğrencilerine Eğitim

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yeni bir proje hayata geçirildi. İş arama aşamasında olan gençlere, iş arama süreçleri hakkında eğitimlerin verileceği İş Kulübü, ilk grup eğitimlerini tamamladı.

İlk grupta eğitime katılan Sakarya Üniversitesi Akyazı Meslek Yüksek Okulu  stajyerlerine; İş ve Meslek Danışmanları tarafından; CV hazırlama, iş arama becerileri ve mülakat teknikleri hakkında 3 gün süren uygulamalı eğitim verildi. Eğitim sonunda İş Kur Uzmanı Erdal Sarıkaya tarafından katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Proje hakkında bir açıklama yapan Uzman Sarıkaya; “Kalkınma Bakanlığı 2015-2017 dönemi Yatırım Programı’nda yer alan İş Kulüpleri Projesi uygulanmasına yönelik olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Sakarya, Mersin, Çanakkale, Denizli ve Trabzon pilot il olarak seçildi. Bu kapsamda Müdürlüğümüzde İş Kulübü faaliyetlerini başlattık. Temel amacımız iş arayan gençlerimizin  öz güvenlerini yükseltmek, iş arama süreçlerini ve açık iş ilanlarına yönlendirilmesini kolaylaştırmak. İş Kulüpleri çalışma grupları sayesinde gençlere; kişisel gelişimden iş hayatına atılma sürecine, deneyim kazanmadan kariyer planlamasına kadar birçok kategoride danışmanlık hizmeti vererek bireylerin istihdamına katkı sağlanacak. Yeni açılacak grup eğitimlerine başvurmak isteyen iş arayanlar Sakarya  İŞKUR İl Müdürlüğü’ne başvurabilir” dedi.

İş-Kur İş Kulübünden Akyazı Meslek Yüksek Okulu Stajyer Öğrencilerine Eğitim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir