Mustafa Pektemek Eleştirilere İsyan Etti

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı’nın profesyonel Türk futboluna kazandırdığı isimlerin başında gelen Beşiktaşlı oyuncu Mustafa Pektemek, kamp yaptığı Almanya’da bir spor muhabiriyle röportaj yaptı.

Sık sık sakatlanmasıyla ilgili söze başlayan Pektemek, “Çok sakatlık yaşadım. Gençlerbirliği’nde de Beşiktaş’ta da çapraz bağ sakatlığı yaşadım. Bunlar beni pek etkilemedi ama en korktuğum sakatlık yüz sakatlığımda. Bunlar futbolun içinde var. Belki çok yaşadım bunları ama ben de artık daha dikkatli davranacağım. Kendimde de aradım, “nerede hata yapıyorum” diye ama futbolda oluyor bunlar” dedi. Yaşadığı sakatlıkların kas sakatlığı olmadığını söyleyen golcü oyuncu, “Hep travmatik sakatlıklar yaşadım. Buna da yapılabilecek bir şey yok. ‘Kendini korumuyor’ diyenler de oluyor. Topa çıkmayacaksam formayı da giymeyeyim o zaman. Bunlar inşallah son olur. Özel hayatımda da çok fazla gezip tozmam, sporcu gibi yaşayan bir insanım” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş’ta geçirdiği 4 sezonda gol sayısı konusunda yetersiz kaldığını kabul eden Mustafa Pektemek, “Beşiktaş’ta geçirdiğim süre zarfında forvet bölgesinin yanı sıra kanatlarda da oynadım ve bunun gol sayımın düşük olmasında etkisi büyük” diye konuştu.

2013 Mart ayında Akhisar Belediyespor müsabakasında Pektemek'in Başı Yarılmıştı
2013 Mart ayında Akhisar Belediyespor müsabakasında Pektemek’in Başı Yarılmıştı

“DEMBA BA’NIN GİDİŞİ KAYIP”
Mustafa Pektemek, Demba Ba’nın gidişinin kendilerini her anlamda üzdüğünü belirtti ve “Demba, hem insan olarak hem de futbolcu olarak çok iyiydi. Hepimiz onu çok seviyorduk ve gitmesini beklemiyorduk, bu hepimiz için sürpriz oldu” dedi.

Bu sezonki hedefinin öncelikli olarak düzenli forma şansı bulmak ve gol sayısını arttırarak yeniden milli takımın oyuncusu olmak olduğunu dile getiren Beşiktaşlı oyuncu, Beşiktaş’ta geçirdiği 4. sezon olmasına rağmen kupa kaldıramamış olmasının kendisini üzdüğünü, artık bu forma altında kupa kazanmak istediğini vurguladı.

“SOSYAL MEDYAYI SEVMİYORUM”
Beşiktaş ile sözleşme yeniledikten sonra kendisine yönelik Sosyal medyada çıkan tepkileri önemsemediğini belirten 26 yaşındaki oyuncu, “Sosyal medyayı açıkçası çok fazla takip etmiyorum, çok da sevmiyorum. Ben işime bakıyorum, yazılanlar, paylaşılanlar umrumda değil. Beşiktaş’la görüştüğümde onlar benimle sözleşme yenilemek istediklerini söylediler, ben de zaten bunu istiyordum ve sonunda iki tarafın ortak bir şekilde gerçekleşmesini istediği birşey olmuş oldu. Bundan sonra da her zaman olduğu gibi takımımın başarısı için mücadele edeceğim” şeklinde konuştu.

Takımdaki arkadaşlık düzeyinin çok iyi olduğunu dile getiren Pektemek, bunun diğer takımlarda olmadığını ve kendileri için avantaj teşkil ettiğini söyledi.

“İNÖNÜ BAMBAŞKA”
Mustafa Pektemek, yeni statları Vodafone Arena’yı sabırsıklıkla beklediklerini kaydederken, “2 sezondur maçlarımızı başka statlarda oynuyoruz ve bu bizi hem mental, hem de fiziksel olarak çok fazla yordu. İnönü stadında oynamış bir oyuncu olarak, oranın biz futbolcular üzerinde ne kadar etkili olduğunu biliyorum, İnönü’nün havası gerçekten bir başka. Umarım en kısa sürede evimize kavuşuruz” diyerek sözlerini noktaladı.

NTVSpor

Mustafa Pektemek Eleştirilere İsyan Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir