Serdivan’da MHP’de 2 Meclis Üyesi İstifa Etti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz hafta sonu iki adaylı gerçekleşen MHP Serdivan İlçe Kongresi’nde Sema Balaban’ın başkan seçilmesi sonrasında, Belediye Meclis Üyesi olan Abdullah Durak ve İsmail Yalova’nın istifa etmesi İl yönetiminin tepkisine neden oldu.

MHP’ye Yakışır

İl Başkanı Levent Bülbül, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte dün yaptığı haftalık toplantıda önce kongre süreci ile ilgili konuştu.13 Aralık Erenler İlçe Kongresi, 17 Aralık’ta ise Karapürçek ve Akyazı kongresinde yeniden coşku dolu heyecanlar yaşanacağını belirten Bülbül, “MHP İlçe Kongre süreci son derece güzel ilerlemekte. Bu süreçte iki adaylı çekişmeli kongrelerde olmaktadır. MHP’ye yakışır şekilde sonlanmaktadır. Partimiz iktidar hedefine yönelik olarak bu kongrelerde kendisini iktidara taşıyacak kadroları seçmektedir” dedi.

Rahatsız olanlar

Bülbül, “Bu noktada ortaya koyduğu hedeften rahatsız olan ne kadar yapı varsa, MHP’de bir takım sıkıntıların olması yada kendi yerinde sayması için ellerinden geleni yapacaklardır. Ama partimiz özellikle Sakarya’da yeniden yapılanma sürecini güzel şekilde tamamlayarak heyecanlı kadrolarla 2015 genel seçimlerine yol alacaktır. Burada bir takım farklı bilgilendirmeler olabilir. Bazıları bazı işler için heveslenebilirler. Bizim İl Teşkilatı olarak görevimiz partimizin duruşuna zarar getirmemek, zarar verme düşüncesinde olanlara da fırsat vermemektir” dedi.

Yarışıyor

Bülbül, “Bu şartlar altında partimizin önümüzdeki süreçteki geçireceği kongrelerde aynı heyecan güzellik ve olgunlukla tamamlanacaktır. İl Teşkilatımız ve İlçe Teşkilatlarımızı bir birine kenetlenmiş durumdadır. Tek adaylı kongrelerimizde sanki çok aday yarışıyor gibi yoğun ilgisi ile karşılaşılmakta ve güzel bir havada gerçekleşmektedir” dedi.

Hizmet yarışı

Bülbül, Serdivan’da İki Belediye Meclis üyesi Abdullah Durak ve İsmail Yalova’nın MHP’den istifasını da değerlendirdiği konuşmasında “Serdivan’da 2 belediye meclis üyemiz istifa etti. Dilekçelerinden dolayı daha önceden haberdardım. MHP’de hizmet yarışı normaldir. Bu yarış olduktan sonra sergilenen tavır ve yaklaşımlarda dikkatle takip edilmesi gereken işlerdir. Eğer net ve şeffaf şekilde geçilen seçim süreci neticesinde insanlar olgunluklarını muhafaza edemezse ortaya hoş olmayan tablolar çıkabilir. Burada ki neticeler ne olursa olsun insanların MHP’den uzaklaşıyor olduğunu göstermez” dedi.

Üyeliktente etsinler

Bülbül, “Bundan memnuniyetsizlik duyduğu mazeretine kimse sığınamaz. Bu arkadaşlarımızın seçmenlerine ve onların bu listede olmasını arzu edenlere de saygısı varsa, meclis üyeliği görevinden de istifa etmeli. MHP’den O koltuğa oturacak insanlara imkan tanımaları gerekmektedir. İstifa demokratik bir haktır, fakat layıki ve namusluca yapılması gerekmektedir. İnsanların hareketin tabanımızın beklentisi bu yöndedir. Gerekçeler tartışılır. Ama parti tabanı bu meseleleri çok iyi şekilde değerlendirir. Bir kongre sonucunda Belediye meclis üyelerinin partilerinden istifa etmesi tuhaf bir şeydir” dedi.

Hoş görülmez

Bülbül, “MHP’nin duruşuna zede getirmeye kimsenin gücü yetmez. Bunlarla bu parti hiçbir şekilde sıkıntıya düşmez. Bütün MHP camiası seçilmişlerine de yöneticilerine de şahsiyetli olmalarını ve parti bayrağını haysiyet ve şerefle dalgalandırmaları için bu görevi verir. Yoksa ‘Kızdım oynamıyorum’ diyerek bu mübarek yuvayı terk etme ihtimalini göze alarak kimse hiçbir yapıya destek vermez. Hizmet yarışına girmek için çaba gösterenler bizim kabulümüzdür. Fakat kastı aşan yaklaşım ve tavırlar partimizce hoş görülmez” dedi.

Yürüyecek

Bülbül, “Bir ilçede yapılan seçim neticesinde Sakarya’da ilk defa bir bayan bir ilçe başkanı ile tanıştı. Müsaade edin de görevini yapacak mı yapamayacak mı ? bir zaman tanıyın. Onlar yarım bıraktıkları işi tamamlasınlar ve meclis üyeliklerinde de istifa etsinler. MHP kafasında her zaman bu ihtimali barındıran insanlarla zaten yürüyemez. Biz bizimle sonuna dek yürüyecek kadrolarla hareket etmek zorundayız” dedi.

Üzülür

Bülbül, “Ne yapılacaksa yapılsın ama MHP itibarına duruşuna ve hedeflerine zarar vermeden bu yapılacaklar gerçekleşin. Hizmet diyerek arkasından farklı gelişmeler görürsek bu hepimiz için üzüntü kaynağı olur. Yönetime talip olanlardan çok MHP’ ye umut bağlayan memleket evlatları üzülür” diye konuştu.

İspiroğlu

Adapazarı İlçe Kongresi için delege listesinin Pazartesi günü asılacağını belirten Bülbül, “Partimizden istifa eden meclis üyelerinin yerini başkaları alabilmesi için meclis üyeliklerinde de istifa etmeleri gerekmektedir. MHP daha önce de bu sıkıntıları yaşadı. Mehmet İspiroğlu MHP’den ayrılıp, AK Parti’ye geçtikten sonra Belediye Başkanlığından istifa etmedi. Ona cevabı halkın vermesi gerekiyordu” dedi.

Kapatmadık

Bülbül “Biz sadece ahlaki , doğru ve hakkaniyete uygun olanı yapmalarını istiyoruz. Geçmişte Hasan Pınarcıda gitti. Ülkücüyüm, MHP’liyim diyen İlçe Başkanı pozisyonunda ki Pınarcı’ da AK Parti’ye gitti. MHP Başbuğu varken de bunları yaşadı. Marazı olan adamı ayıklarız. Biz kimseye partinin kapılarını kapatmadık” dedi.

Serdivan’da MHP’de 2 Meclis Üyesi İstifa Etti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir