STK’lar Oylarını Kullandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Sakarya İl Başkanlığı tarafından yapılan milletvekili adaylığı süreci sivil toplum kuruluşları temayül yoklaması Çark Mesire Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi. 974 STK’nın katıldığı yoklamada toplam 3 bin 391 oy kullanıldı.

7 İSİM YAZDILAR

Dün saat 09.00 itibariyle başlayan temayül, 17.00’e kadar devam etti. Bu kapsamda toplam bin 722 sivil toplum kuruluşuna temayül için davet gönderildi. Sabahın erken saatlerinde boş olan oy pusulasına en çok aday görmek istedikleri 7 ismi yazan dernek, vakıf, birlik, sendika, oda ve kooperatif başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, yazdıkları isimleri zarfın içine koyduktan sonra sandıklara attılar. Sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yönetim kurulu üyelerine ‘Ak Parti’den kimi aday görmek istersiniz’ sorusu yönetildi.

“YERİNDE UYGULAMA”

Tamayülde öğlenden sonra oyunu kullanan Çelik İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Rıfat Kurt, uygulamanın çok yerinde olduğunu belirterek “Bu zamana kadar böyle bir uygulama yapılmamıştı. Sakarya’nın yönetimine yön veren sivil toplum kuruluşlarına bu yönde davet gelmesi ve önlerine sandık konulması ve fikirlerinin alınması kayda değerdir. Umarım muhalefet partileri de bu konuyu değerlendirir” dedi.

“OLDUKÇA ÖNEMLİ”

Sivil toplum örgütlerine söz verilmesinin çok önemli konu olduğuna dikkat çeken Lastik İş Şube Başkanı Suat Güzel ise “Bu anlamda oylamayı yerinde buluyorum. Sakarya’da çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi var. Bir partinin aday belirleme sürecinde STK’lara söz verilmesi ve görüşlerinin alınması bizler için sevindirici. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

“FIRSAT VERİLDİ”

Konuyla ilgili görüşlerini ifade eden AK Parti milletvekili aday adayı Recep Hacıeyüpoğlu, AK Parti’nin çok önemli bir eksikliği giderdiğini belirtti. Her sivil toplum örgütünün istediği bir ismi yazdığını söyleyen Hacıeyüpoğlu “Biz bugün başka partiler de olsa sivil toplum örgütü başkanı ve yöneticilerinin oy kullanması şeklinde değerlendirmeliyiz. Yereldeki STK’lar, kendisine yakın hissettikleri ismi yazarak bu şekilde fırsat verilmesi ayrıca güzel bir durumdur. Bu organizasyonu yapan kişileri de ayrıca tebrik etmek gerekir” şeklinde konuştu.

wqe2

5745 7575 457757 10430430_10153148008843006_6048691069590242599_n asdasddsa

STK’lar Oylarını Kullandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir