İnce Çizgi ve Kader

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazen sürpriz diye tabir edilen ama adına kader denilen silinmez yazının,hayatımıza uygulanması sırasında ,en anlamsız geldiğini zannettiğiniz şeyler,bakarsınız ki; sizin için dönüm noktası haline gelmiş,kocaman bir  olay olmuş.

Hayatı fazla ciddiye almayın diyenlere inat her şeyi ciddiye almalı ,herkesi önemsemeli,ufak detay dediğimiz şeyler gözden kaçmamalı,şunu keşke yapsaydım ya da yapmasaydım diyebileceğimiz hiç bir şey kalmamalı ve sonrasında eyvallah deyip kaderin sahibine sığınmalı.

Yapılması gerekenleri yapsanız da değişmeyecek bir olgu varsa ortada,bu kadar telaşa ve sıkıntıya kapılmaya gerek var mı sizce?

Madem değişmeyecek şeyler var o zaman bırakalım gitsin mi? diyebilirsiniz.Yok,bırakalım gitmesin…Bizlere düşen sadece;iyiye,güzele ve doğruya odaklanmak…gerisi Ya Nasip!

Niyetlerdir bir yerde yönümüzü tayin eden ve sonumuzu gösteren…

Duygulardır bizi insan eden ve seven sevdiren…

Hayallerdir en büyük olayların gerçekleşmesini sağlayan…

Ümitlerdir emeği besleyen ve de geleceğe yelken açtıran…

Hülasa;

Bu mübarek ramazan ayında sabrı öğreten Mevla’mıza hamd-ü senalar olsun.Yerin göğün ve her ikisi arasındaki her şeyin sahibine şükürler olsun.O ne derse,o olmuyor mu zaten?Tevekkül edip ve ondan gelene rıza diyebiliyorsak,ne büyük bahtiyarlık…

Biz yukarıda ince çizgi ve detaylardan bahsettik kendimizce ve de küçük aklımızca,Ama bizim de sahibimiz sen değil misin Allah’ım…

Hasan Engin

İnce Çizgi ve Kader

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir