Empatik,demokratik ve objektif bakış

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Havadis köşe yazarlarından Hasan Engin Eroğlu yazdı…

Uzun yıpratıcı bir seçim süreci yaşandı. Devlet yönetiminde Sistem değişikliği ile ilgili anayasal düzenleme halkın oyuna sunuldu. Herkes bir taraf oldu ve sonunda seçimde oyunu kullandı. Sonuçta Ak Parti hükümetinin istediği değişiklik referandumdan geçti. Herkes öyle ya da böyle seçim sonucunu değerlendirecek,iktidar ve muhalefet bundan dersler çıkaracak. Çünkü;bu birbirine yakın sonuç buna mecbur etmiştir. Şimdi ne olacak?
Emperyalist ve siyonist güçler sabırlıdır. Uzun süreli planları için en uygun zamanı beklerler. Önce ciddi bir konuda taraf olurlar,daha sonra karşı tarafa geçerler. Parçalamak istedikleri memleketi tam ortadan bölerler ve kazanan tarafa geçip isteklerini sıralarlar…Eğer yapmazsan halkına zulmeden,anti demokrat,oligarşik yönetim taraftarı diktatör ilan ederler ve müdahale için sebep bulurlar. Peki çare ne?
Çare;demokrasi…Demokratik hak ve özgürlüklere saygı…Ortak değerlerde çoğulcu yaklaşım…Karşıda durana hain damgası vurmadan,çekincesi nedir diye sormak…Varsa yapılabilecek düzeltmeler yapmak…Seksen milyonluk ülkemizde,elli milyon seçmenin yarısı bir tarafta diğer yarısı da ötede kalmışsa,çözüm gene aramızda olacak demektir. Kazananın kaybedeni yok hükmünde sayması ne kadar yanlışsa,kaybedenlerin illegalite çağrıları,sokak çağrıları o kadar yanlıştır…Herkese itidal çağrısı yapmak benim işim değildir liderlerin ve yönetenlerin işidir.
Eğer ortamı yumuşatıp,kardeşçe yaklaşım yapmazsak yani sorumlular oturup,saygılı bir şekilde açıklamalar yapmazsa,
kısacası biz anlaşamazsak,
birileri gelir bizi parçalar,böler ve bitirir.
Mevla bu güzel vatanımızda bizleri,birlikten ve beraberlikten ayırmasın.

Empatik,demokratik ve objektif bakış

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir